Известие

Collapse
No announcement yet.

Покупка на GT - заслужава ли си?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Bogomil Покажи съобщение
    Здравейте колеги! Нов съм във форума и тъй като спешно ми трябва съвет пуснах нова тема. Та повода е покупка на красавицата GT. Много ме кефи, мотора е читав и мощен (с чипче още повече) но идеята ми е да не я правя състезателна а да имам достатъчно запас от мощност, ако някога се наложи, път...всичко става... Та четох че предиците не били много здрави и ще задам следните конкретни въпроси и се надявам да разбера повече за тая кола:
    1. На колко км се сменят носачите на предницата? Със смяна на ремъка или когато издадат багажа? И всички заедно ли се сменят или един по един докато не сменя и 4-те?
    2. Какъв е реалния разход на нафта при нормално каране? Градско/извънградско/магистрала
    3. Някой ремап-вал ли е такава и какъв е ефекта?
    4. Обичайни проблеми за модела?
    5. Г/д година цена за обслужване, без гориво и всякакви данъци и застраховки(те са ясни)
    6. Какво е хубаво да погледна при огледа и преди покупката?
    7. Свестни майстори с диагностика и които разбират от Италианки в София?
    8. Запален колега който да удари едно рамо при огледа на колата? (колата е избрана и се знае местонахождението и)
    9. Имате ли представа колко г/д е цената за репатрак в София за да я закарам до сервиз на преглед и след това да я върна до Автосалона?

Ще се радвам на бързи отговори тъй като тази седмица мисля да я взема, ако се откажа другата ще е по-нататък - 159-ка
    2. - 9 София / 5.5 спокойно каране извън града / 7 150/160км/ч това са данни от mjet-a на приятел на който стила му на шофиране е като моя.

3. Колата върви супер яко с качествен ремап, препоръчва се да сложиш притискател от 166

4. Окачването ... моята в момента е с 18ки, но най-скоро време ще я обуя с 1 инч надолу. Всичко е много хубаво на нов равен асфалт... но има ли някакви неравности и дупки ти става мнооого зле, а стъпи ли на павета почваш да плачеш.

5. Зависи къде и как я караш... също и колко е запазен екземпляра.

6. Много важно за мен е като се взема един автомобил и се изкара на равен хубав път да стои направо, да не дърпа на никъде и като се стъпи рязко на спирачките да остане колата стабилна и да спре в права линия. Аз съм на принципа по-запазен автомобил от Италия, от колкото ръждива поддържана Швейцарка/Германка или Австрийка.

8. Нямам против да огледам и да помогна с каквото мога
    Last edited by italfen; d.m.y г., 17:54.
    Now: 156 2.5 V6 24V
    Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
      Е аз нищо не си измислям, всичко сте си го написали и съм го прочел в 159 раздела. Отваряш и те срещат заглавия:
      "Стъклата се свалят сами при дъжд",
      "Дистанционното не работи под нулата",
      "Проблем с тоците??"
      ...

За тея пари си купуваш Ауди А4 1.8Т , дето с газ ти гори 8лв на 100км и оригиналното окачване няма мърдане 200+ хил. км дори по българските пътища (инфо от първа ръка).
      И кутиите им не са опелски и не губят втора, и дизелите им нямат вихрови клапи, а за счупени пружини никой не е и чувал...

Да не говорим че има и много по-голям избор на куатро, щото предно предаване за голяма и тежка кола е едно от най-безсмислените неща на света...
      A aко искаш 159-ка с 4х4 трябва да се примириш с 2.4 тракалника с двуцифрения разход или 3.2 дето гори още повече и пак не върви...
      Колега,159 никога не съм притежавал,сигурно имат доста недостатъци,но да купя турбинирано ауди,със същата кубатура и коне,като атмосферка?Няма начин!И да му плясна газова,не става!Абе става ама,бий се по г.за,че да не с..еш!
      Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

GT-то е ГЪЗАРСКА КОЛА!!!

Купуваш е щот те кефи без мнооо мноооо да мислиш или не се занимаваш!!!
        sigpic
        Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
        156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
        147 JTDm 140-Малката манекенка
        GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
          GT-то е ГЪЗАРСКА КОЛА!!!

+1.Харесване от пръв поглед.Мисля същото и за Brera.
          Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
            Стани за да слезем - голямо удобство, голяяям багажник
            Кой те кара да возиш тъщата....?))
            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
              GT-то е ГЪЗАРСКА КОЛА!!!

Като собственик на GT да допълня колегата.
              GT-то НЕ Е евтина, практична, семейна кола!
              Alfa Romeo GT 2.0 JTS
              Alfa Romeo 146 1.6 TS - ex
              Fiat Brava TD100

Comment

Working...
              X